Tagtik

Dure hondenbrokken beter dan goedkopere?

10 August 2023 15:00 Ook bij jouw hond gaat de liefde door de maag! Maar hoe zit dat nu met die dierenvoeding: zijn dure hondenbrokken nu beter dan goedkopere? Zijn speciale kattenbrokken zinvol? Zijn hondenbrokken voor specifieke rassen nodig?

Hebben ook jouw hersenen eens nood aan wat rust?

08 August 2023 09:00 Sporters weten het maar al te best: na een intensieve trainingsperiode moet het lichaam rusten en recupereren. Wanneer wij een paar dagen fysieke arbeid hebben geleverd (bv. om die tuin netjes in orde te brengen tegen de lente), voelen we dit ook. En dan is rust welkom. Maar wist je dat we ook onze hersenen regelmatig wat rust moeten gunnen? Plaats dus ook eens ‘nietsdoen’ op je to-do-lijstje! En dat is zeker geen makkelijke opgave in deze tijd van heel wat prikkels. Met volgende tips lukt het jou om af en toe even NIETS te DOEN zodat die work-life balans in evenwicht komt.

Slechts heel even wandelen is ook al verrassend goed voor je

08 August 2023 08:59 “Zitten is het nieuwe roken”, luidt een bekend cliché. Maar is dit effectief wel zo? Diverse specialisten wijzen erop dat deze vergelijking kort door de bocht is. Roken is namelijk altijd slecht voor je! Zitten daarentegen is een natuurlijke houding en helpt om je spieren te ontspannen. Bovendien geeft zitten je lichaam de kans om weer op te laden. Op zich is er dus niks mis mee, mits je het met mate doet. Langdurig zitten (meer dan 9,5 uur per dag) zorgt ervoor dat ons lichaam vetten en suikers minder goed afbreekt. Gevolg: ons lichaam heeft meer moeite om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden waardoor het risico op diabetes en hart- en vaatziektes toeneemt.

Welke groente bewaar jij in de koelkast en welke niet?

07 August 2023 10:00 Het leven is de laatste tijd duur geworden, dat ondervinden we maar al te best wanneer we onze wekelijkse boodschappen gaan doen. We hebben niet altijd de mogelijkheid of de tijd om elke dag voedingswaren zoals groente en fruit te gaan kopen. Zeker wanneer we voor een week of enkele dagen groente kopen is het natuurlijk belangrijk dat we weten hoe we die groente zo lang mogelijk vers kunnen houden en ook waar. We willen trouwens dat de kwaliteit zoveel mogelijk wordt behouden. Niet alle groente moeten in de koelkast bewaard worden, maar bij sommige is het wel noodzakelijk.