Tagtik

Drie jaar geleden verloor het peloton Michael Goolaerts

08 april 2021 08:00 Michael Goolaerts werd dag op dag drie jaar geleden het slachtoffer van een hartstilstand op de tweede verharde sector van de 116e editie van Parijs-Roubaix. Hij stierf op zondag 8 april 2018 rond 22.40 uur in het Universitair Ziekenhuis van Rijsel, waar hij met spoed was naartoe gevlogen in een helikopter.

Scheldeprijs: Schoten, de Champs Elysées van de sprint

06 april 2021 13:30 De Grote Scheldeprijs, de oudste Vlaamse wedstrijd op de wielerkalender, is een koers die traditioneel is voorbehouden voor de sprinters. De Churchillaan in Schoten, waar de aankomstlijn is getrokken, is een van de legendarische plekken voor de snelle benen uit het peloton. Al is het wedstrijdverloop niet altijd even legendarisch...

De Ronde, de absolute hoogmis van de Vlamingen

02 april 2021 13:00 In Vlaanderen krijgt elke renner die de Ronde wint, meteen een ticket naar het paradijs van de wielerkampioenen. Zondag zullen miljoenen Vlamingen een schietgebedje doen om een nieuw icoon te kunnen vereren. Een goddelijke status is weggelegd voor de Vlaming die als eerste over de finish komt van de 105e editie van Vlaanderens Mooiste.

'Dwars door Vlaanderen' : de koers van de gebroeders Planckaert

30 maart 2021 10:30 Planckaert... Het is een naam die bij elke wielerliefhebber klinkt als een klok. Zo'n twintig jaar lang prijkte die naam op de eerste plaatsen van de uitslagen van klassiekers en grote rondes. Willy, Walter en Eddy Planckaert... Drie levens die verbonden zijn met een wedstrijd die ze alle drie hebben gewonnen: Dwars Door Vlaanderen.