Tagtik

Zo laat je kinderen meer groenten eten

22 September 2023 10:00 Het schooljaar is opnieuw begonnen. Voorbij die vakantie; een tijd voor kinderen van spelen, op avontuur trekken, genieten … en ook van pizza, ijsjes, frietjes eten. Want geef eerlijk toe, in de vakantie is gezonde voeding voor kids even wat minder belangrijk en zijn we niet zo streng wanneer de groentjes niet altijd worden opgegeten (maar wel de frietjes, pasta …).

Betalingen voortaan mogelijk met handpalm in China

21 September 2023 14:30 De Chinese internet- en technologiegigant Tencent heeft een handpalmherkenningsservice gelanceerd voor zijn WeChat Pay-service in Peking. Hiermee kunnen metro-passagiers voortaan betalen door met hun handpalm over een scanner te zwaaien.

Daarom slaap je slecht na het sporten

20 September 2023 14:00 Heel wat mensen sporten in de avond. Overdag gaan ze werken of naar school. ’s Avonds is dus voor hen het ideale moment om die sportschoenen aan te trekken. En geef toe, met dit warme weer is het ’s avonds toch aangenamer om te sporten.

Minder honger door deze voedingsmiddelen

20 September 2023 13:00 Je probeert gezond te eten, maar je blijft steeds dat hongerige gevoel hebben? Toch kan je bepaalde dingen eten zonder die extra calorieën binnen te krijgen en toch een vol gevoel te hebben.

Dit kan je doen aan die oorpijn op het vliegtuig

19 September 2023 10:00 Voor sommige mensen is op vakantie vertrekken met het vliegtuig echt geen pretje. Het drukverschil zorgt bij hen voor enorme oorpijn. En ja, ze probeerden reeds alles: kauwgom, oordopjes, neusspray, pijnstillers … Er zijn mensen die om die reden zelfs niet meer op een vliegtuig durven te stappen. Neus-keel-oorarts Stephan Vlaminck vertelt op radio2 wat de oorzaak van die oorpijn is en wat je kan doen om dit te voorkomen.