Tagtik

Zo krijg je ook tonnen wilskracht

13 September 2023 07:30 Jouw vriendin houdt zich makkelijk aan haar dieet, je collega houdt het vol om elke week 2 keer te gaan lopen, bij het winkelen houdt je partner zich perfect aan het boodschappenlijstje … terwijl jijzelf alle moeite moet doen om jezelf onder controle te houden. Waar halen zij in godsnaam al die wilskracht? Welke maatregelen kan jij nemen om meer zelfdiscipline te ontwikkelen?

Rauw vlees eten gevaarlijk?

04 September 2023 07:11 Doe jij dit soms ook: je bakt biefstuk voor je gezin, maar snijdt eerst een rauw stukje af om op te eten? Of je proeft van de rauwe soepballetjes die je net klaarmaakte om in de soep te doen? Hoe slecht is rauw vlees nu voor onze gezondheid? Anja Daems vroeg het in De Madammen op Radio 2 aan dokter Devroey.

Je diepvries ontdooien doe je zo

03 September 2023 13:00 Je diepvriezer ontdooien en reinigen is een werkje waar velen tegenop zien. Toch is het onderhoud van je diepvriezer heel belangrijk voor het goed functioneren ervan. Door regelmatig te reinigen blijven het koelvermogen en het energieverbruik optimaal. En geef toe, we willen allemaal dat onze diepvriezer proper en ijsvrij blijft.

Hoeveel kost een zuinige douchebeurt?

03 September 2023 13:00 Wist je dat sanitair de tweede duurste energieverbruiker in het huishouden is? Zo maakt warm water om bijvoorbeeld te douchen 15 tot 20 percent uit van onze totaalfactuur. De prijs is ook afhankelijk van hoe lang je doucht natuurlijk en met welke infrastructuur.