Tagtik

Het geheime plan van Trump om de oorlog te beëindigen

The Washington Post heeft zojuist het geheime plan van Donald Trump onthuld om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne te beëindigen.

Trump wil Oekraïne onder druk zetten om bepaalde gebieden af ​​te staan. Welke? Trump stelt voor om Oekraïne ertoe aan te zetten twee regio’s die momenteel door Rusland worden bezet, de Krim en de Donbass, af te staan.

Aan de andere kant zou in dit plan van Donald Trump Rusland twee bezette regio’s moeten teruggeven aan Oekraïne, die van Cherson en Zaporizhia. Dit is in het zuiden, deze regio's zijn momenteel elk voor 72% bezet en de Russischsprekende bevolking is er veel kleiner.

Volgens The Washington Post zou deze aanpak het beleid van president Biden om wapens aan Kiev te leveren radicaal omkeren.

En volgens de Amerikaanse krant verklaart Trump in privékringen dat zowel Rusland als Oekraïne hun gezicht willen redden, ze willen volgens hem een uitweg. Bovendien zouden de inwoners van bepaalde regio's van Oekraïne er volgens Donald Trump mee instemmen deel uit te maken van Rusland.

(FVDV and FM for Tagtik/Source: Washington Post/Photo: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren