Tagtik

"Bewoners woonzorgcentra moeten altijd bezoek kunnen ontvangen"

25 augustus 2020 15:17 De afgelopen maanden waren met momenten bijzonder eenzaam voor ouderen die in een woon- en zorgcentrum verblijven. Bezoek was er wekenlang verboden uit vrees voor het coronavirus en dat heeft een negatieve invloed gehad op het welzijn en de gezondheid van de bejaarden. Vele bewoners kwijmden weg van de eenzaamheid, desondanks de ongelofelijke inzet van het personeel ter plaatse.

'Grotere kankergezwellen door coronavirus'

23 augustus 2020 14:40 Door het coronavirus en alle maatregelen en chaos die daarmee gepaard gingen, lieten minder mensen zich onderzoeken op kanker in ons land. Dat heeft ervoor gezorgd dat dokters nu meer geavanceerde tumoren ontdekken. Ook na de versoepeling van de coronamaatregelen bleven mensen echter weg van het ziekenhuis uit vrees om besmet te raken, waardoor de kankerdiagnoses in sommige gevallen veel te laat kunnen worden vastgesteld.

13 doden bij paniek op verboden coronafeest

23 augustus 2020 14:13 Een feest is in Peru volledig uit de hand gelopen. Toen de politie werd opgetrommeld door enkele buren die kloegen over lawaaihinder, brak er chaos uit op de verboden fuif in een lokaal aan de rand van de hoofdstad Lima. Samenscholingen van die omvang zijn op dit moment nog steeds verboden in Peru.