Tagtik

20.000 coronadoden: zo troost je zonder fysiek contact

10 januari 2021 16:00 Onze strijd tegen het coronavirus zorgt voor extra angst en onzekerheid. Iedereen vindt het moeilijk om die vriend, die medestudent, die oma, die buurman … niet een bemoedigend schouderklopje of een hartelijke knuffel te kunnen geven. Het gebrek aan gewone fysieke nabijheid bezorgt sommigen depressieve gevoelens en angst. De trieste kaap van 20.000 overlijdens door het coronavirus is in België tevens bereikt. De teller van het aantal coronadoden staat nu op 20.038. Heel wat mensen worden dan ook in ons land geconfronteerd met rouwen in deze uitdagende tijden. Dat is allesbehalve gemakkelijk.

Zo hou je in 2021 je eetpatroon onder controle

03 januari 2021 14:02 Heb je stilaan genoeg van al die calorierijke lekkernijen? Wil je er nu voor de zoveelste keer aan beginnen … aan dat dieet? Maar bezwijk je telkens half januari? Wel, probeer dan even om jouw eetlust onder controle te houden. Dit kan door heel simpele aanpassingen:

Zo bespaar je na een 'dure' decembermaand

01 januari 2021 17:00 Wist je dat maar liefst 41 procent van de Belgen nooit of zelden geld over heeft op het einde van de maand en dus niet kan sparen? Dat blijkt uit de meest recente Financiële GemoedsrustBarometer.

Stoppen met roken dit jaar?

01 januari 2021 16:00 Mensen die maar af en toe een sigaret opsteken, bijvoorbeeld enkel in het weekend, leven ook vijf jaar minder lang dan niet-rokers. Dat is de bittere conclusie van een nieuw onderzoek bij 40.000 Nederlanders. "Rokers beseffen nog altijd onvoldoende welke schade ze bij zichzelf aanrichten", klinkt het.

Goede voornemens voor jou en je huisdier

01 januari 2021 15:00 Het nieuwe jaar betekent misschien ook wel breken met slechte, oude gewoontes die je geen beter of aangenamer mens maken. De start van 2021 biedt de mogelijkheid om goede voornemens na te jagen, en nog belangrijker, te realiseren! Heb je een huisdier dat je doodgraag ziet, maar misschien zorgt je drukke leven ervoor dat je trouwe viervoeter niet altijd de beste aandacht krijgt? Dan is dit het ideale moment om voor je huisdier goede voornemens op te stellen.