Tagtik

Geld voor de nieuwjaarsbrief, of toch maar niet?

31 december 2020 07:51 In vele huiskamers is het een traditie geworden, dit jaar zal het via videochat of buiten aan het raam gebeuren. Kleinzoon of –dochter leest met (of zonder) enthousiasme de nieuwjaarsbrief voor en grootouders geven als ‘beloning’ een envelop met geld erin. Maar grootouders hebben niet met elk van hun kleinkinderen een even goede band. Hoe pak je dit dan best aan?

Quarantaine-kilo's? Zo versla je emo-eten!

07 november 2020 13:29 Deze bizarre tijden brengen heel wat gevoelens los … angst, onzekerheid, negativiteit … We hebben dan nogal eens de neiging om onze emoties weg te eten. Volgende TIPS zorgen ervoor dat we dit onder controle kunnen houden, en niet met corona-kilo’s opgezadeld zitten.

17-jarige blijkt meesterbrein achter hacken Twitteraccount Obama, Gates en Musk

01 augustus 2020 15:11 Cyberaanvallers probeerden midden juli de Twitteraccounts van 130 mensen te hacken. De daders kozen de accounts van prominente personen uit zoals oud-president Barack Obama, Microsoft-medestichter Bill Gates, Tesla-oprichter Elon Musk, de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en Amazon-baas Jeff Bezos. De hackers postten via hun accounts berichten omtrent bitcoin-fraude en haalden zo heel wat geld binnen.

Maak een kruis over je citytrip naar Barcelona

17 juli 2020 16:00 Slecht nieuws voor de inwoners van Barcelona of voor wie nog droomde van een citytrip naar de Catalaanse hoofdstad. Het coronavirus slaat er opnieuw wild om zich heen waardoor de Spaanse overheid zich genoodzaakt ziet om de inwoners van Barcelona opnieuw op te roepen om thuis te blijven. Alleen voor essentiële verplaatsingen wordt een uitzondering gemaakt. Een echte lockdown is het niet, want het is niet verboden om de straat nog op te gaan. Het gaat om aanbevelingen van de overheid.

Wereldberoemde bus van 'Into the wild' verwijderd uit wildernis

19 juni 2020 17:00 Christopher McCandless stierf in 1992 aan hongersdood in een busje in de wildernis in de bossen van Denali National Park in de Amerikaanse staat Alaska. In 1996 werd zijn levensverhaal wereldberoemd door het boek 'Into the wild', dat in 2007 verfilmd werd en een absolute kaskraker werd.