Tagtik

De Wever laat zich voor het eerst door zoon naar koning brengen

08 augustus 2020 15:48 Koninklijk opdrachthoudhouders Paul Magnette (PS) Bart De Wever (N-VA) zijn aangekomen op het koninklijk paleis. Ze zullen er opnieuw een stand van zaken geven over de vorming van een nieuwe federale regering. Opmerkelijk is dat de oudste zoon van De Wever, Hendrik, zijn vader naar de koning heeft gebracht. De vaste medewerker van de Antwerpse burgemeester is namelijk op verlof. 

Witte Huis geeft topadviseur Fauci een sneer

13 juli 2020 07:15 Volgens de adviseurs van Amerikaans president Donald Trump heeft dokter Anthony Fauci, de Amerikaanse topexpert over het coronavirus, bij het begin van de uitbraak van de epidemie meerdere keren verkeerde verklaringen afgelegd.

Trumps verkiezingsrally 'vermoedelijk' oorzaak stijging coronagevallen

09 juli 2020 14:43 De controversiële verkiezingsrally en andere massa-evenementen die de Amerikaanse president Donald Trump vorige maand in Tulsa organiseerde, hebben "meer dan waarschijnlijk" bijgedragen aan een lokale golf van gevallen van coronavirus. Dat zeggen de gezondheidsautoriteiten in de zuidelijke Amerikaanse staat Oklahoma.

"Trump: 91% kans op herverkiezing"

09 juli 2020 09:05 Als we het aan de statistici overlaten, is de kans heel groot dat bij de presidentsverkiezingen van november Donald Trump herverkozen zal worden als president van de Verenigde Staten.

'Kanye West helpt Trump aan nieuwe termijn als president van de VS'

07 juli 2020 14:17 De Amerikaanse rapgod en zakenman Kanye West was de afgelopen dagen wereldnieuws nadat hij voor de tweede keer bekendmaakte dat hij zich kandidaat stelt om de nieuwe president van de Verenigde Staten te worden. Een publiciteitsstunt of oprechte ambitie van de echtgenoot van Kim Kardashian?

Vlaams parlement wil strijd tegen ontbossing Amazonewoud verscherpen

02 juli 2020 20:19 Het Amazonewoud is met een oppervlakte van ongeveer 5,5 miljoen vierkante kilometer het grootste regenwoud van onze planeet. Met als bijnaam ‘de longen van de aarde’ heeft het regenwoud een invloed op de biodiversiteit, klimaat en levensonderhoud van mensen in de Amazoneregio en ver daarbuiten. Toch wordt het gebied bedreigd door ontbossing en bosdegradatie, met grote bosbranden in 2019 als dieptepunt. Vlaams volksvertegenwoordigers van de meerderheidspartijen Karin Brouwers (CD&V), Karl Vanlouwe (N-VA) en Emmily Talpe (Open Vld) dienen een resolutie in die de Vlaamse regering en de Europese Commissie oproepen om die strijd verder en diepgaander te ondersteunen.