Tagtik

Poetin wil een ander land aanvallen: de beslissing zou al genomen zijn

Volgens een Telegram-kanaal blijkt uit een ​​onderschept spraakbericht dat door plaatsvervangend luitenant-generaal Andrei Gurulyov van de Russische Doema aan zijn collega's in het Defensiecomité van de Doema was gestuurd, dat Rusland een nieuw doelwit heeft gekozen.

"De Kazachen zullen de volgende zijn. De beslissing is al genomen."

Een huiveringwekkende onderschepte boodschap: Rusland is, na Oekraïne, klaar om Kazachstan aan te vallen en heeft hiervoor al "groen licht" gegeven.

We herinneren ons dat de Kazachse regering bij de start van de Russische invasie en aanval op Oekraïne haar bevoorrechte betrekkingen met Poetin stopzette.

Kazachstan, lang beschouwd als de belangrijkste bondgenoot van Moskou in Centraal-Azië, heeft gekozen voor een zeer evenwichtige positie en gaat zelfs zo ver dat het hulp naar Kiev stuurt met medicijnen, generatoren of ambulances.

Er is echter momenteel nog geen manier om de authenticiteit van de opname te bevestigen.

Maar de Russische luitenant-generaal Gurulyov heeft in het verleden al uiterst agressieve uitspraken gedaan tegenover andere landen. In dit geval is de opmerking over de naar verluidt reeds genomen besluiten op zijn zachtst gezegd twijfelachtig.

Gurulyov wees de opname snel af en noemde het "nep en een poging om de situatie bij onze Centraal-Aziatische vrienden aan te wakkeren".

(SR and FM for Tagtik/Source: X/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren