Tagtik

"Laat het geen oorlogssituatie worden in de ziekenhuizen"

13 oktober 2020 08:18 Een kwart van de bedden op de dienst intensieve zorgen worden vanaf morgen in elk ziekenhuis verplicht vrijgehouden voor coronapatiënten. Dat zijn er 500. Daarnaast worden er 2.000 gewone bedden vrijgehouden voor Covid-patiënten. Op dit moment liggen er reeds zo'n 267-Covidpatiënten op intensieve in België. Experts vrezen echter dat de ziekenhuizen het in de komende maanden moeilijker zullen hebben dan tijdens de eerste coronagolf.

Wandelen in coronatijden: alleen maar voordelen

13 oktober 2020 08:09 Iedereen heeft momenteel wel de nood om het hoofd eens leeg te kunnen maken, het hart eens te luchten, een gezellige babbel te doen zonder gevaar te lopen op besmettingen … Verschillende mensen stoppen hun sociale contacten nu het kouder wordt, nu ze geen terrasje meer kunnen doen en ze het niet echt zien zitten om mensen bij hen uit te nodigen. De oplossing: WANDELEN! Dit kan alleen, maar ook met een ‘wandelgezel’ (familie, vrienden). Geen tijd is geen excuus: het is makkelijk in te passen in je dagelijkse/wekelijkse routine. Een goed paar wandelschoenen en je bent vertrokken. Wist je dat wandelen de volgende effecten heeft op jouw lichaam en geest.

Arts verzweeg dat Trump zuurstof kreeg toegediend

04 oktober 2020 19:10 De lijfarts van de Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren verzwegen dat Trump zuurstof kreeg toegediend. Vandaag heeft hij dit wel gemeld. Op de vragen van journalisten waarom hij dat gisteren verzweeg, zei Conley vandaag: "Ik wilde geen informatie geven die de ziekte in een andere richting had kunnen sturen." Hij wilde "de positieve houding van de president weergeven".

Trump: ik voel me alsmaar beter

04 oktober 2020 08:56 De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een videoboodschap op Twitter meegedeeld dat hij zich alsmaar beter voelt. Hij geeft toe dat hij zich vrijdag niet al te best voelde, maar dat het sinds gisteren beter met hem gaat. Trump is afgelopen vrijdag uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis.

Kent u de rechterlong van de aarde?

09 september 2020 15:00 Het Amazonewoud is enorm belangrijk voor de goede werking van het ecosysteem op onze aarde. De Amazone wordt wel eens de 'longen' van onze aarde genoemd, maar eigenlijk kunnen we ze beter benoemen als de linkerlong van de wereld. De rechterlong is immers het boreale gebied. Dat schrijft journalist Jelle Brandt Corstius in zijn nieuw boek 'Borealis'.