Tagtik

"Pandemieën zijn het gevolg van verwoeste natuur"

13 november 2021 11:30 De Verenigde Naties, Wereldgezondheidsorganisatie WHO en dierenorganisatie WWF zijn het unaniem eens over de oorzaak van de wereldwijde pandemie die ons nu teistert. Deze en andere pandemieën zijn het gevolg van de verwoesting van de natuur door de mens.

Everzwijnen rukken op: verhoogde waakzaamheid

11 november 2021 17:30 Onderzoekers hebben een verspreidingsmodel uitgewerkt waarmee ze kunnen voorspellen in welke gebieden everzwijnen de komende jaren zullen opduiken. Naast Tessenderlo wordt ook in de Antwerpse Kempen verhoogde waakzaamheid aangeraden. "Het rapport moet gemeentes in staat stellen de dieren sneller te detecteren en over te schakelen tot populatiebeheer", duidt Anneleen Rutten van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) aan Radio 2 Limburg.

Klimaattop Glasgow: Afgelopen 7 jaar waren warmste ooit

03 november 2021 10:00 De zeven jaar lange periode tussen 2015 en 2021 worden meer dan waarschijnlijk de warmste jaren die ooit werden geregistreerd. Dat staat geschreven in een voorlopig rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties.

'Ja, oktober was uitzonderlijk nat'

03 november 2021 07:49 Hebt u het gevoel dat u afgelopen maand voortdurend een regenjas nodig had om te gaan wandelen, dat uw paraplu wel vergroeid leek met uw arm? Wel, dat is zeker terecht want er viel echt wel heel wat regen in de maand oktober.

Daarom laat je de bladeren best liggen op het kerkhof

30 oktober 2021 15:00 Het is weekend, tijd om wat klusjes in de tuin uit te voeren? We schrappen alvast één tijdrovende taak van uw lijstje! Nu de herfst volop in het land is en de bomen hun bladeren meer en meer verliezen, worden harken, kruiwagens, bladblazers … bovengehaald. Hiermee gaan we dan de vallende bladeren te lijf! Op de Leuvense Stadsbegraafplaats heeft men het anders aangepakt: men laat er de bladeren gewoon liggen.