Tagtik

Dit klusje in de tuin doet u dit weekend beter niet

07 november 2020 13:37 Het is weekend, tijd om wat klusjes in de tuin uit te voeren? We schrappen alvast één tijdrovende taak van uw lijstje! Nu de herfst volop in het land is en de bomen hun bladeren meer en meer verliezen, worden harken, kruiwagens, bladblazers … bovengehaald. Hiermee gaan we dan de vallende bladeren te lijf! Op de Leuvense Stadsbegraafplaats heeft men het anders aangepakt: men laat er de bladeren gewoon liggen.

Kent u de rechterlong van de aarde?

09 september 2020 15:00 Het Amazonewoud is enorm belangrijk voor de goede werking van het ecosysteem op onze aarde. De Amazone wordt wel eens de 'longen' van onze aarde genoemd, maar eigenlijk kunnen we ze beter benoemen als de linkerlong van de wereld. De rechterlong is immers het boreale gebied. Dat schrijft journalist Jelle Brandt Corstius in zijn nieuw boek 'Borealis'.

'We verspillen meer door coronacrisis'

06 juli 2020 14:00 Mondmaskers en latex handschoenen: ze eindigen vaak na amper éénmalig gebruik in de vuilbak, of in het ergste geval in de natuur. We kopen tevens steeds meer verpakte producten. Door de coronacrisis wordt onze wegwerpmaatschappij gestimuleerd. Milieu- en afvalorganisaties trekken daarom vandaag in De Morgen en Het Laatste Nieuws aan de alarmbel.