Tagtik

“Onze kameraad is dood”: Oekraïne elimineert pro-Russische bezetter

Afgelopen maandag verloor Valéri Tchaika, die verantwoordelijk was voor de Russische bezetting in Lugansk (bezette regio in het oosten van Oekraïne), het leven bij de explosie van een ‘autobom’ in de stad Starobilsk.

Althans, dat zeggen de pro-Russische autoriteiten. De dood van de Russische functionaris, die een managementfunctie bekleedde bij de administratieve diensten van het district Starobilsk, werd vermoedelijk veroorzaakt door de “ontploffing van een ongeïdentificeerd apparaat” in het voertuig. Er loopt momenteel een onderzoek naar een terroristische daad; de exacte omstandigheden van het ongeval moeten nog worden vastgesteld.

Andere autobomaanslagen zijn in het verleden aan Oekraïne toegeschreven. Deze waren telkens gericht op Russische functionarissen die aanwezig waren in de bezette gebieden van Oekraïne.

Vladimir Tchernev, het hoofd van het gemeentebestuur van Starobilsk, deelde deze nogal nuchtere notitie op Telegram: “Onze kameraad is dood”, waarbij hij niet naliet te benadrukken dat er een onderzoek aan de gang was.

(SR and AsD for Tagtik/Source: 20 minutes/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren