Tagtik

Man geeft na 30 jaar toe dat hij vrouw begroef in tuin

Bij graafwerken in de tuin van een woning in Sint-Martens-Latem, in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, werden vorig weekend de stoffelijke resten van een lichaam gevonden. 

"Op basis van verschillende sterke aanwijzingen gaat het parket ervan uit dat de stoffelijke resten toebehoren aan de toen 48-jarige buurvrouw die in 1994 als vermist werd opgegeven. Verder wetenschappelijk onderzoek door experten zal plaatsvinden om deze identificatie te bevestigen", zo maakte het parket bekend in een persbericht.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter gevorderd om onderzoek te voeren naar de omstandigheden van het overlijden. "Dit onderzoek heeft inmiddels geleid tot de arrestatie van een 78-jarige man, de toenmalige partner van het slachtoffer", zo klinkt het nog.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de man bekend dat hij in november 1994 het lichaam van de vrouw daar heeft begraven. Een bekentenis dat hij de vrouw heeft vermoord, is er nog niet. Een autopsie moet meer duidelijkheid geven over de omstandigheden waarin de vrouw is gestorven.

De man was de laatste die de vrouw levend had gezien. In een televisieprogramma in 1999 liet hij uitschijnen dat zijn vrouw vrijwillig was vertrekken.

(Fausto by Tagtik/Source: om-mp.be, Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren