Tagtik

Zo maak je van barbecueën met kinderen een plezier

01 August 2023 15:59 Op een zomerse avond een gezellige barbecue organiseren met de familie, de buren, de vrienden … het kan zo gezellig zijn. Maar vergeet er zeker de kinderen niet bij te betrekken! Ook zij kunnen een handje toesteken en er een feestje van maken.

Meer knuffelhormoon dankzij een huisdier

25 July 2023 09:13 Mensen hebben tijdens de coronatijden wellicht ondervonden hoeveel ze aan een huisdier hebben. Huisdieren bezorgen mensen vreugde en zijn tevens goed voor de gezondheid. De Vlaming heeft massaal huisdieren en dat is goed voor ons omwille van het ‘knuffelhormoon’.

Op stap in Slovenië moet je zeker deze wijnen proeven

25 July 2023 09:09 Wie Slovenië zegt, denkt onmiddellijk aan zijn prachtige hoofdstad Ljubljana, de meren van Bled en Bohinj en zijn prachtige kustlijn. Dit buurland van Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Italië heeft echter ook zeer lekkere wijnen! Zij bieden een mooi alternatief voor de klassieke wijnen zonder daarbij in te boeten aan grootsheid, karakter of traditie.

Zo leer je jouw angsten te beheersen

25 July 2023 09:06 Corona, overstromingen, energieprijzen, zaken die op de fles gaan … een mens zou voor minder angstig worden. Maar het is eigenlijk volkomen normaal dat we af en toe angst ervaren. Het is een normale afweerreflex van ons lichaam: onze hartslag stijgt, bloeddruk verhoogt en ademhaling versnelt. Angst is een nuttig gevoel om een reëel gevaar te vermijden. Maar wanneer angst gekoppeld is aan een schijngevaar, dan wordt angst ‘ongezond’.

Jezelf begraven in het zand: een heel gevaarlijk spel!

25 July 2023 09:05 Jezelf of iemand anders met zand bedekken en als het ware ingraven op het strand kan op het eerste gezicht onschuldig lijken, maar zorgt wel degelijk elke zomer voor dramatische gevolgen. Strandredders waarschuwen dan ook met enkele gerichte tips voor dit verborgen gevaar op het strand.