Tagtik

Daarom moeten kinderen zich af en toe vervelen

02 July 2023 13:30 Het is nog even vakantie. Voor de kinderen leuk, voor de (opvang)ouders/grootouders echter een zoektocht naar ‘hoe houd ik ze in godsnaam bezig?’ Maar wees gerust: je hoeft kinderen niet steeds bezig te houden!

Dit kan je doen aan die oorpijn op het vliegtuig

02 July 2023 13:00 Voor sommige mensen is op vakantie vertrekken met het vliegtuig echt geen pretje. Het drukverschil zorgt bij hen voor enorme oorpijn. En ja, ze probeerden reeds alles: kauwgom, oordopjes, neusspray, pijnstillers … Er zijn mensen die om die reden zelfs niet meer op een vliegtuig durven te stappen. Neus-keel-oorarts Stephan Vlaminck vertelt op radio2 wat de oorzaak van die oorpijn is en wat je kan doen om dit te voorkomen.

Superwijntje voor het weekend: Rosé Sainte-Victoire

30 June 2023 16:03 Op zoek naar een leuke en betaalbare wijn? Elke vrijdag brengen we u een fles met een schitterende prijs-kwaliteitverhouding. Deze week gaan we naar het hart van de Provence op zoek naar een roséwijn met elegant zomerfruit en een verfrissende eindtoets.

Zo laat je op vakantie je werk volledig los

30 June 2023 10:35 Na dit stresserende jaar is de behoefte aan verlof sterker dan ooit. De grenzen tussen privé en werk vervaagden en dit bracht de nodige stress en vermoeidheid met zich mee. “Vakantie nemen is onmisbaar voor een goede gezondheid“, vertelde Lode Godderis al eerder. Hij is professor arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven en algemeen directeur van IDEWE, de externe dienst voor bescherming en preventie op het werk.