Tagtik

Daarom is thee de nieuwe wijn

07 October 2023 10:50 Een lekker kopje thee in de namiddag, met een stukje cake er bij is heerlijk. Maar de tijd dat thee wordt geassocieerd met koffie is voorbij. Wist je dat de dag van vandaag thee wordt gedronken van bij het ontbijt ’s morgens tot bij het dessert ‘s avonds. Waarschijnlijk heb je al de trendy en uitgebreide theekaarten in de horeca ontdekt. Dit komt omdat thee ondertussen een fijnproeversdrank is geworden, die uitstekend past bij vele voedingsmiddelen. Het vervangen van wijn door thee heeft trouwens aangename voordelen. Waar wijn soms de smaak van het eten overstemt, haalt thee juist de smaak van het eten meer naar voren. Net als wijn is het een kwestie van proeven en experimenteren tot je jouw eigen smaakprofiel ontdekt. Je kan de thee gerust serveren in wijnglazen of in kleine (porseleinen) kopjes.

Is fruit eten met de schil gezond?

07 October 2023 10:45 Klopt het dat de schil van fruit boordevol vitaminen zit, zoals onze grootouders steeds beweerden? Ja, in de schil zitten inderdaad goede voedingsstoffen zoals vezels (zorgen voor een voldaan gevoel), vitaminen en mineralen.

Zo verleng je de levensduur van je fietsbatterij

07 October 2023 10:44 De verkoop van elektrische fietsen zit al een tijd in de lift! Zo’n fiets is een serieuze investering, en daarom is het belangrijk dat we die zo goed mogelijk onderhouden, en dan bedoelen we vooral de batterij. Dit is het duurste element op een elektrische fiets en deze gaat niet eeuwig mee.

Zo maak je die griezelige halloweenpompoen

05 October 2023 09:14 We hebben allemaal al kunnen genieten van die lekkere pompoensoep en andere gerechtjes met pompoen. Maar deze week houden we die pompoenen toch voor de kinderen om er creatief mee aan de slag te gaan. De herfstvakantie staat voor de deur en dan willen kinderen een halloweenpompoen met alles erop en eraan voor de deur zetten. Die halloweenpompoen maken is een ideaal projectje om samen met de (klein)kinderen te doen.

Koos jij al voor de flexi-lifestyle?

02 October 2023 11:00 Kies jij zo nu en dan voor een goed stukje vlees of vis boordevol smaak? Maar wil je onze mooi planeet toch beschermen? Dan kan je de eerste stappen zetten naar een flexi-lifestyle!