Tagtik

Bouchez: zit PS nog wel graag in de regering?

19 September 2021 09:50 Zit de PS nog wel graag in de regering? Die vraag stelt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zich. Hij heeft in een interview met De Morgen kritiek op het aanhoudende geflirt tussen de socialisten en de N-VA.

Francken: klassieke media beschermt paars-groene regering

18 September 2021 17:28 N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt dat de klassieke Belgische media een beschermende houding aanneemt tegenover de paars-groene regering. Dat schrijft hij op zijn blog 'Theo tuurt'. "Ze zullen het nooit toegeven, maar heel wat journalisten vinden het hun morele plicht om de zelfverklaarde 'goede kant van de geschiedenis’ minstens impliciet te steunen", schrijft Francken. "Het begint op te vallen."

Demir stuurt deurwaarders naar 3M

08 September 2021 12:00 Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft deurwaarders gestuurd naar 3M België, de hoofdzetel in de Verenigde Staten en naar de individuele bestuurders. Daarmee wil de minister de chemiereus dwingen om eindelijk haar verantwoordelijkheid op te nemen voor de historische vervuiling die het aanrichtte in Vlaanderen.

Francken: we creëren zelf illegaliteit

29 August 2021 11:05 Via de evacuaties uit Afghanistan zorgt België zelf voor illegaliteit. N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt dat wraakroepend. Dat zegt hij in een interview met Gazet van Antwerpen.

Almaci haalt zeer hard uit naar Francken

29 August 2021 08:53 Groen-voorzitster Meyrem Almaci heeft zeer hard uitgehaald naar voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie (Theo Francken (N-VA). Dat deed ze in een interview met De Morgen. "Als ik dagenlang een moreel gebuisde staatssecretaris kritiek zie geven op Twitter, denk ik: soms kun je beter zwijgen.", klinkt het.