Tagtik

Francken: klassieke media beschermt paars-groene regering

N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt dat de klassieke Belgische media een beschermende houding aanneemt tegenover de paars-groene regering. Dat schrijft hij op zijn blog 'Theo tuurt'. "Ze zullen het nooit toegeven, maar heel wat journalisten vinden het hun morele plicht om de zelfverklaarde 'goede kant van de geschiedenis’ minstens impliciet te steunen", schrijft Francken. "Het begint op te vallen."

In België kunnen we er volgens Francken alleen maar van dromen dat een minister opstapt als het beleidt wordt afgekeurd. In Nederland stapte afgelopen donderdag minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag op nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannaam. 

"Wat er ook gebeurt, hier blijft iedereen gewoon lekker zitten. 'Hoe minder stemmen, hoe meer te zeggen' en 'Iedereen bevoegd, niemand verantwoordelijk', luidt het Belgische adagium."

Volgens Francken verliep de Belgische evacuatie uit Afghanistan minstens even chaotisch als bij onze noorderburen. "De traagheid, nalatigheid en chaos waren minstens even erg in België als in Nederland. Bij ons echter geen rimpeling op het wateroppervlak van de klassieke media. Integendeel, hier krijgt diegene die kritiek durft formuleren het op zijn kop.", klinkt het.

"Ik diende intussen een twintigtal parlementaire vragen in. De waarheid zal nog bovenkomen.", maakt Francken zich sterk. "Een minister neemt geen ontslag omdat de oppositie dat eist, een minister neemt ontslag door de mep van een krant.", besluit Francken. (Skwadra by Tagtik/Source: Theo Tuurt)

Ook dit kan u interesseren