Tagtik

Demir stuurt deurwaarders naar 3M

Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft deurwaarders gestuurd naar 3M België, de hoofdzetel in de Verenigde Staten en naar de individuele bestuurders. Daarmee wil de minister de chemiereus dwingen om eindelijk haar verantwoordelijkheid op te nemen voor de historische vervuiling die het aanrichtte in Vlaanderen.

Minister Demir zette na overleg binnen de Vlaamse regering dinsdagavond een formele juridische stap om ervoor te zorgen dat het Amerikaanse bedrijf 3M haar verantwoordelijkheid opneemt voor de door haar veroorzaakte vervuilingen. Deurwaarders gingen met een formele ingebrekestelling naar de hoofdzetel van 3M in België, de Zwijndrechtse vestiging én naar drie individuele bestuurders van het bedrijf. De komende dagen zal dat ook gebeuren bij de Amerikaanse hoofdzetel van 3M én de bestuurders van moederbedrijf 3M Company. Onder hen onder meer vicepresident milieuzaken Rebecca Teeters en ceo Michael Roman.

Tegen 1 oktober moet 3M over de brug komen met middelen, manieren om de sanering aan te pakken en meer informatie. Zo niet overweegt Demir het bedrijf aan te klagen wegens onopzettelijke slagen en verwondingen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren