Tagtik

Francken: als hongerstakers sterven, komt er regeringscrisis

18 July 2021 13:07 Nu enkele hongerstakers in de Begijnhofkerk en op de campussen van de ULB en VUB begonnen zijn aan een dorststaking, kan het niet lang meer duren vooraleer er slachtoffers vallen. Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken zal er een regeringscrisis zijn als er doden vallen. Dat zegt hij op zijn website Theo Tuurt.

Van Grieken wil Vlaamse frontvorming

11 July 2021 09:08 Gisteren al hield het Vlaams Belang zijn 11 juli-viering in Kortrijk. Tijdens zijn toespraak haalde voorzitter Tom Van Grieken uit naar de twee belangrijkste N-VA'ers, Vlaams minister-president Jan Jambon en voorzitter Bart De Wever. Nog in zijn toespraak ijverde Van Grieken voor een Vlaamse frontvorming.

"Geen toeval dat hoofddoekactiviste ontslag neemt"

11 July 2021 09:01 "Het is geen toeval dat hoofddoekactiviste Ihsane Haouach ontslag neemt als regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM)". Dat zegt N-VA-Kamerlid Theo Frankcen op zijn website. 

Van Grieken reageert op uitspraken BDW

03 July 2021 18:42 Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft gereageerd op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over een mogelijke samenwerking na de volgende verkiezingen. De Wever sluit een samenwerking met Vlaams Belang uit en wil met de PS in zee gaan voor een nieuwe staatshervorming. "Veel beloofd. Niets gerealiseerd. Het moet anders met een Vlaams Front.", aldus Van Grieken.