Tagtik

Britse premier Johnson in quarantaine na hoogrisicocontact

Onder druk van de oppositie gaat de Britse premier Boris Johnson dan toch in quarantaine. Johnson had een hoogrisicocontact, maar weigerde eerst om in quarantaine te gaan, omdat hij al volledig gevaccineerd is. De premier zou blijven werken maar zou elke dag zelf een test moeten afleggen. Na kritiek gaat hij toch in zelfisolatie.

De Britse premier kwam recent in contact met Sajid Javid, de nieuwbakken minister van volksgezondheid. Die bleek zaterdagavond echter positief te testen op corona. Hij heeft lichte symptomen.

Vanmorgen lieten zowel Johnson als de minister van financiën Rishi Sunak weten dat ze niet in isolatie gaan. Want "ze zouden deelnemen aan een proefproject. Ze zouden dan kunnen blijven werken maar elke dag wel een zelftest moeten afleggen."

Dat was buiten de oppositie gerekend. Ze beschuldigden het tweetal dat ze een 'VIP-pasje' gebruiken om uit isolatie te blijven. "Terwijl duizenden mensen elke dag via de covid-app het bericht krijgen dat ze in isolatie moeten gaan, doet de premier dat niet. Onbegrijpelijk.", klinkt het.

Het kabinet gaf nog mee dat minstens twintig andere werkinstellingen zoals het openbaar vervoer in Londen dezelfde strategie toepassen maar het kalf was al verdronken. Tegen de middag besloten de premier en de minister om in zelfisolatie te gaan. (Skwadra by Tagtik/Source: The Sun)

Ook dit kan u interesseren