Tagtik

Minister De Sutter wilde vergoeding voor eigen appartement in Brussel

Bij de aanstelling tot minister krijgt een deel van de ministers een dienstappartement of vertrek toegewezen in Brussel. Dit om na late vergaderingen snel tot rust te komen. Ook Groen-vicepremier petra De Sutter had recht op zo een appartement. Zij was echter reeds in het bezit van een woning in Brussel. Daarom vroeg ze voor een compensatie van 500 euro per maand. Dat meldt L'Echo. De aanvraag werd uiteindelijk weer ingetrokken door De Sutter zelf.

Negen van de 20 regeringsleden beschikken over een dienstappartement of vertrek waar zij kunnen overnachten na late vergaderingen. De premier heeft de Lambermont, terwijl ministers Sophie Wilmès (MR), Karine Lalieux (PS), Vincent Van Peteghem (CD&V), Annelies Verlinden (CD&V) en Ludivine Dedonder (PS) beschikken over een appartement op hun kabinet, net als staatssecretarissen Meryame Kitir (Vooruit) en Matthieu Michel (MR). Voor David Clarinval (MR) huurt de Regie der Gebouwen een appartement.

Petra De Sutter woont in het Oost-Vlaamse Horebeke, maar heeft ook een appartement in Brussel. Daarom informeerde ze bij haar aantreden als minister naar een eventuele compensatie. De Regie der Gebouwen gaf groen licht, waarna de kwestie ter definitieve goedkeuring op de agenda van de ministerraad terechtkwam. Dat agendapunt werd uiteindelijk geschrapt. "Als dat al bekeken werd, dan is het in ieder geval niet meer aan de orde.", laat haar woordvoerder weten aan L’Echo. (Skwadra by Tagtik/Source: L'Echo)

Ook dit kan u interesseren