Tagtik

Lufthansa zal jarenlang moeten saneren

28 June 2020 08:55 Luchtvaarmaatschappij Lufthansa zal vijf tot zes jaar moeten saneren. Tot die conclusie komt grootaandeelhouder Heinz-hermann Thiele. "Dit zal een pijnlijke weg zijn voor alle betrokkenen." zei Thiele in een interview met met de Duitse krant Bild am Sonntag. "Hoe pijnlijk kan niemand zeggen."

"Economie pas hersteld van corona in 2025"

24 June 2020 08:50 De gevolgen van de coronacrisis voor de economie zou weleens veel langer kunnen duren dan aanvankelijk werd gedacht. Het Federaal Planbureau spreekt pas over een herstel in 2025, zo meldt het op zijn website.

Meer woningen verkocht via biedingen onder gesloten omslag

13 June 2020 11:04 De huizenmarkt heeft tijdens de coronacrisis twee volledige maanden stilgelegen. Vastgoedmakelaars merken nu dat er een stevige inhaalbeweging aan de gang is. Er worden bijzonder veel bezoeken gepland voor huizen en appartementen tot 400.000 euro. Er worden zoveel boden uitgebracht op bepaalde huizen dat kandidaat-kopers steeds vaker wordt gevraagd om te bieden onder omslag. Maar wat houdt dat precies in?

We skippen minder werkdagen dankzij telewerk

12 June 2020 08:16 In de maand mei is het korte ziekteverzuim (minder dan een maand) gehalveerd tegenover april. Het ligt ook de helft lager dan in mei vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstenverlener SD Worx.