Tagtik

Lufthansa zal jarenlang moeten saneren

Luchtvaarmaatschappij Lufthansa zal vijf tot zes jaar moeten saneren. Tot die conclusie komt grootaandeelhouder Heinz-hermann Thiele. "Dit zal een pijnlijke weg zijn voor alle betrokkenen." zei Thiele in een interview met met de Duitse krant Bild am Sonntag. "Hoe pijnlijk kan niemand zeggen."

De aandeelhouders stemden donderdag in met een reddingspakket van maar liefst 9 miljard euro. Dat geld is afkomstig van de Duitse overheid om op die manier het Duitse bedrijf te redden. De overheid krijgt hierdoor 20 procent van de aandelen in handen. "Door de omvangrijke leningen die met rente moeten worden terugbetaald en afgelost, is vermindering van personeels- en materiaalkosten niet voldoende", aldus Thiele. Ook de dochterondernemingen moeten volgens de grootaandeelhouder tegen het licht worden gehouden. "Je moet kijken naar alles wat de komende jaren niet nodig is voor de absolute kernactiviteit", klinkt het. 

Ook Brussels Airlines is een dochteronderneming van Lufthansa en zal dus getroffen worden door die sanering. Al hoopt Brussels Airlines nog op een steunpakket van 290 miljoen euro van de Belgische federale regering. (Skwadra by Tagtik/Source: ANP)

Ook dit kan u interesseren