Tagtik

1 Belg op 4 werkte minder in maart

De coronacrisis heeft zoals verwacht een impact op de arbeidsduur. Bijna één op vier werkenden geeft namelijk aan minder uren dan gewoonlijk gepresteerd te hebben of helemaal niet gewerkt te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Statbel.

Bijna een werkende Belg op de vier werkte minder dan gewoonlijk, of helemaal niet, in maart, de maand waarin de coronacrisis uitbrak. Zo bericht het Belgische statistiekbureau Statbel.

"Zoals verwacht heeft de coronacrisis een impact op de arbeidsduur", aldus Statbel. Zo presteerden de werkenden in maart gemiddeld 32,8 uur in een voltijdse job, en 19,4 uur in een deeltijdse job die ze beschouwen als hun hoofdbaan. In februari was dat nog gemiddeld 37,3 en 21,6 uur en in maart 2019 37,5 uur en 22 uur. Dit blijkt uit de Enquête naar Arbeidskrachten.

"Bijna een op vier werkenden geeft aan minder uren dan gewoonlijk gepresteerd te hebben of helemaal niet gewerkt te hebben." Het gaat naar schatting om 1,15 miljoen mensen, onder wie 737.000 geen uren gepresteerd hebben en 415.000 minder uren dan gewoonlijk. Het gaat om het gemiddelde voor de hele maand maart, dus met de weken voor en na het ingaan van de lockdown op 13 maart.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren