Tagtik

Wilders is niet bang van terreuraanslag

02 oktober 2021 11:53 De negen terreurverdachten, die vorige week in Eindhoven werden opgepakt, hadden plannen om aanslagen te plegen op Nederlandse politici zoals Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV).

"Walen en Brusselaars moeten bepalen wat ze nog samen willen doen"

26 september 2021 17:08 "Het moment is aangebroken dat wij, Walen en Brusselaars, moeten bepalen wat we nog samen willen doen.", dat zegt minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet zondag op de vooravond van het Feest van de Franse Gemeenschap, of de Federatie Wallonië-Brussel zoals de Franse Gemeenschap zichzelf noemt.

Nederlandse staatssecretaris ontslagen na kritiek op coronapas

26 september 2021 16:37 In Nederland is staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) ontslagen nadat ze kritiek gaf op de invoering van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft het kabinet van de Nederlandse premier Mark Rutte aangekondigd. Ze gaf deze kritiek in De Telegraaf. 

Van Quickenborne: komende twee weken cruciaal voor regering

26 september 2021 16:25 De komende twee weken zijn cruciaal voor de Vivaldi-regering. Dat zegt vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open vld) in een interview met De Zondag. "Het is money time, omdat de begrotingsonderhandelingen beginnen.", benadrukt hij.