Tagtik

Vandenbroucke spreekt zich uit over uitnodigingen boosterprik

16 december 2021 08:14 Het is de ambitie van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om voor eind januari het merendeel van de volwassenen in België die derde prik gegeven te hebben. Dat zei hij op Radio 1. “Misschien dat nog een miljoen mensen pas in februari uitgenodigd wordt, maar het gros zal voor eind januari al een uitnodiging gekregen hebben.”

"Waarom heb je experts als je niet luistert?"

06 december 2021 10:00 Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vindt net zoals zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke dat het compromis aan coronamaatregelen dat vrijdag uit de bus kwam op het Overlegcomité teleurstellend is. Ze hadden beide immers op strengere maatregelen gehoopt.

''Verplichte vaccinatie is slecht idee: debat is politieke luiheid''

20 november 2021 10:30 Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) zegt in de Franstalige zakenkrant L’Echo dat hij geen voorstander is van het verplichten tot vaccinatie van de hele bevolking, zoals hij eerder al had aangegeven in de Kamer. “Alle wetenschappelijke analyses stellen dat verplichte vaccinatie een slecht idee is. Het hele debat daarover is politieke luiheid”, stelt de Belgische premier.