Tagtik

Populariteit van Poetins uitdager stijgt: "Invasie van Oekraïne stopzetten"

Boris Nadezjdin is erin geslaagd de benodigde handtekeningen te verzamelen voor de registratie van zijn kandidatuur voor de komende presidentsverkiezingen in maart. 

“Een maand geleden, of zelfs twee weken geleden, geloofde niemand hierin. Sommigen dachten dat het mis zou gaan, dat er een kink in de kabel zou komen. Maar het is allemaal goed gegaan”, aldus Nadezjdin tijdens een persconferentie.

Deze 60-jarige man die geboren werd in Oezbekistan en al 30 jaar politiek actief is, pleit ervoor om de invasie van Oekraïne te beëindigen. En deze boodschap lijkt binnen te komen bij de Russen. Zijn populariteit nam immers stevig toe de afgelopen dagen.

“Er moet vrede en vrijheid zijn in Rusland. Wat we hier de speciale operatie noemen, moet beëindigd worden”, vertelde de anti-oorlogskandidaat. “Het is onaanvaardbaar dat tientallen miljoenen mensen in Europa lijden en het is vreselijk dat zo veel mensen omkomen”, zei Poetins uitdager in een interview met het Nederlandse duidingsprogramma ‘Nieuwsuur’.

Maar het staat nog niet vast dat hij zal toegelaten worden om mee te dingen naar het presidentschap in Rusland. De kiescommissie heeft immers nog 10 dagen de tijd om zijn kandidatuur goed te keuren of te verwerpen. De Russische presidentsverkiezingen vinden plaats van 15 tot 17 maart.

(Tagtik/Source: Nieuwsuur - HLN/Illustration picture: Press Service for Wikimedia under CC BY 4.0 )

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren