Tagtik

Edward gooit jonge broers uit helikopter seconden voor fatale crash

Drie mensen zijn om het leven gekomen bij een helikoptercrash in de Zwitserse Alpen. Maar dat hadden er gemakkelijk zes kunnen zijn. Dankzij een moedige ingeving van een ervaren skiër konden drie passagiers op miraculeuze wijze gered worden net voor de helikopter neerstortte.

De helikopter, met aan boord de piloot, een berggids en zijn vier heliski-klanten, raakte in de problemen op de top van de 3.668 meter hoge Petit Combin. Dicht bij de landingsplaats, op de steilere noordelijke helling van de berg, verloor het toestel plots de controle en begon het van de berg te glijden.

Zeventiger Edward Courage duwde jonge broers Ted (18) en Guy Hitchens (23) eigenhandig uit de helikopter, enkele luttele seconden voor die verzwolgen werd door een lawine en van de top van de Petit Combin-berg tuimelde. Hij redde zo hun leven. Ze braken verschillende botten, maar overleefden deze gruwelijke helikoptercrash, dankzij Edwards moedige ingeving. Zelf sprong hij er ook nog net op tijd uit. De drie andere passagiers overleefden de crash niet. Het gaat om de piloot, de Zwitserse Jerome Lovey, Adam George, een 45-jarige Amerikaan en een ervaren berggids, en James Goff, een Ierse dertiger.

(FVDV for Tagtik/Illustration: Photo by Cristian Grecu on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren