Tagtik

Donald Trump ziet zichzelf als Al Capone

Tijdens een bijeenkomst in Reno, Nevada, afgelopen zondag, pochte de voormalige Amerikaanse president Donald Trump dat hij meer aanklachten op zijn naam had staan ​​dan de beroemde gangster Al Capone.

In de pre-campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen blijft Donald Trump de uitspattingen opstapelen, als een gangster die geobsedeerd is door de trigger. Hij vuurt vanuit alle hoeken en schiet op alles wat beweegt.

Tijdens een bijeenkomst aarzelde de waarschijnlijk toekomstige Republikeinse presidentskandidaat niet om zichzelf te vergelijken met de beroemde gangster Al Capone. "Heeft iemand ooit gehoord van de grote Alphonse Capone, Al Capone, grote baas van de maffia? (...) Hij werd één keer aangeklaagd. Ik werd vier keer aangeklaagd", zei hij tegen zijn aanhangers, de voormalige Republikeinse president, die duidelijk van plan is om zijn juridische problemen om te zetten naar een troefkaart.

Donald Trump wordt in vier zaken strafrechtelijk vervolgd: de Stormy Daniels-affaire in New York, electorale inmenging in Georgia, de vertrouwelijke documenten-affaire en poging tot ongeldigverklaring van de verkiezing van Joe Biden. Donald Trump staat ook terecht voor een civiele rechtszaak wegens financiële fraude in New York.

Al Capone, leider van de Chicago-maffia in de jaren twintig, werd in 1931 gearresteerd nadat hij was aangeklaagd wegens belastingontduiking.

(Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren