Tagtik

Bepaalt Taylor Swift wie Amerikaans president wordt?

Taylor Swift, met bijna 300 miljoen volgers op sociale media, riep in het verleden al op om te stemmen voor de Democraten. De aanhangers van de Republikeinen en Donald Trump beginnen zich al zorgen te maken. 

Volgens de New York Times zouden de adviseurs van president Joe Biden al een aantal beroemdheden en socialemediasterren hebben benaderd om het beleid van de huidige president te promoten op platforms zoals Instagram en TikTok.

Het team van Biden zou zo een strategie aan het uitstippelen zijn waarbij Taylor Swift betrokken is. Eén van de ideeën is alvast dat Joe Biden deze zomer op een van haar concerten zou kunnen opdagen. Mogelijk spreekt Swift zich ook bij de komende finale om de Super Bowl uit voor Biden: sinds vorig jaar heeft zij een relatie met Travis Kelce, de American footballspeler die met de Kansas City Chiefs in de finale staat.

Als Joe Biden de 'Swifties', zoals de fans van Swift worden genoemd, ervan kan overtuigen om voor hem te kiezen bij de presidentsverkiezingen van november, zouden die stemmen weleens de doorslag kunnen geven.

(Fausto with FM/Source: NYT, HLN/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren