Tagtik

100 jaar Ronde van Catalonië, slechts 3 Belgische winnaars

22 March 2021 12:30 De Volta a Catalunya zag het levenslicht in 1911 en is na de Ronde van Frankrijk (1903), de Ronde van België (1908) en de Ronde van Italië (1909) de op drie na oudste rittenkoers ter wereld. Het is de ideale voorbereiding op de Ardense klassiekers of een specifieke oefenronde richting de grote rondes. De rittenwedstrijd die zich een weg baant door de Pyreneeën, met een uitstapje naar Andorra, is een veeleisende beproeving van een week, met een lastig rittenprofiel.

Parijs-Roubaix steeds meer op de helling

22 March 2021 10:30 De kans dat de kasseiklassieker Parijs-Roubaix zal worden gereden, lijkt steeds kleiner te worden. Michel Lalande, prefect van de regio Hauts-de-France, gaf op de Franse radio eigenlijk al te verstaan dat de wedstrijd niet zal plaatsvinden.

Milaan-San Remo: de natte droom van elke Italiaan

18 March 2021 11:34 In het wielerpeloton zitten heel wat Italianen. De ene kan klimmen, de andere kan sprinten, maar allemaal dromen ze elke ochtend van maar één ding: de armen in de lucht kunnen steken op de Via Roma als winnaar van de 112e editie van Milaan-San Remo.

Wat haalde Bramati uit de achterzak van gevallen Evenepoel?

26 August 2020 15:24 De Italiaanse, Spaanse en Engelse pers vragen zich luidop af wat Deceuninck–Quick-Step-sportdirecteur Davide Bramati uit de achterzak van wielrenner Remco Evenepoel haalde meteen na zijn zware val in de Ronde van Lombardije op 15 augustus. De Italiaan snelde naar de plaats van de val en haalde vervolgens een klein en wit object uit de achterzak van het wielertruitje van Evenepoel, en stak het in zijn eigen rechterbroekszak.