Tagtik

De strijd om de bollen barst los

13 July 2021 09:32 Na de eerste etappe in de Pyreneeën van zondag en met nog drie bergetappes voor de boeg op dinsdag, woensdag en donderdag, is de strijd om de bolletjestrui in deze Tour nog verre van beslist. Ook Wout Van Aert kan er nog steeds van dromen om de felbegeerde trui mee terug te brengen uit Parijs…

"Je kan me niet vergelijken met Merckx"

10 July 2021 15:30 Mark Cavendish boekte vrijdag zijn vierendertigste etappe-overwinning in de Ronde van Frankrijk. Met dit ongelofelijke aantal komt hij op gelijke hoogte met Eddy Merckx, althans wat ritoverwinningen in de Tour betreft.

"Misschien wel mijn mooiste overwinning"

08 July 2021 08:30 Wout van Aert voerde woensdag in de Belgische driekleur een impressionant nummertje op in de Tour de France. De 26-jarige Belg van Jumbo-Visma schreef wielergeschiedenis en kroonde zich tot koning van de Mont Ventoux.

Twee keer de Ventoux op: spanning op de Kale Berg?

06 July 2021 21:00 De Ventoux is niet de zwaarste klim in de Ronde van Frankrijk, helemaal niet zelfs. Het is misschien wel de beklimming die het meest angst inboezemt en wie geen rekening houdt met de weersomstandigheden kan op deze 'kale berg' van een kale reis terugkomen.