Tagtik

Drinken bij héél warm weer: do’s en don’ts!

17 July 2024 09:44 We leven deze week in tropische temperaturen, en drinken met warm weer is heel belangrijk! Wanneer je onvoldoende drinkt bij hitte, loopt je lichaamstemperatuur op, verslechtert je doorbloeding en kan je zelfs een hitteberoerte krijgen. Dus: blijven drinken is de boodschap bij warm weer!

Op stap in Slovenië moet je zeker deze wijnen proeven

16 July 2024 10:07 Wie Slovenië zegt, denkt onmiddellijk aan zijn prachtige hoofdstad Ljubljana, de meren van Bled en Bohinj en zijn prachtige kustlijn. Dit buurland van Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en Italië heeft echter ook zeer lekkere wijnen! Zij bieden een mooi alternatief voor de klassieke wijnen zonder daarbij in te boeten aan grootsheid, karakter of traditie.

De banaan: de meest ondergewaardeerde fruitsoort!

14 July 2024 15:00 Bananen, je vindt ze een gans jaar door in de winkel. In tegenstelling tot wat mensen vroeger wel eens dachten, is het eten van een banaan erg gezond. Ze zijn betaalbaar, geliefd om hun zoete smaak en tevens goed voor de gezondheid. Een banaan is een gezonde snack en tussendoortje.

De trend van het moment: de 'adults only' vakantie

09 July 2024 11:35 Wilt u tijdens de korte vakantie die u neemt zorgeloos in het zonnetje liggen en niet gestoord worden door roepende of wenende kinderen? Dan is een adults only vakantie zeker iets voor u. Deze hype wint trouwens in de hele wereld aan populariteit.

Ken jij het meest dorstlessende en sappige waterbommetje al?

03 July 2024 18:19 Seizoensgebonden groenten zijn een geschenk voor ons lijf én voor de planeet. De meest geliefde groente van dit moment is de komkommer! Sappig, dorstlessend, hapklaar en enorm veelzijdig in de keuken. Bovendien bevat een komkommer weinig calorieën, maar zit hij vol kalium, vitamine K en antioxidanten. Kalium zorgt voor een goede vochtbalans en bloeddrukregulatie.

Dit kan je doen aan die vervelende oorpijn op het vliegtuig

03 July 2024 10:32 Voor sommige mensen is op vakantie vertrekken met het vliegtuig echt geen pretje. Het drukverschil zorgt bij hen voor enorme oorpijn. En ja, ze probeerden reeds alles: kauwgom, oordopjes, neusspray, pijnstillers … Er zijn mensen die om die reden zelfs niet meer op een vliegtuig durven te stappen. Neus-keel-oorarts Stephan Vlaminck vertelt op radio2 wat de oorzaak van die oorpijn is en wat je kan doen om dit te voorkomen.