Tagtik

Smartphone: Deze telefoonnummers redden levens

01 juli 2022 10:02 Vakantietijd, een periode van op stap gaan en genieten! We hopen dan ook dat alles goed verloopt. Toch is het handig om in geval van nood snel beroep te kunnen doen op bepaalde diensten. Sla dus zeker deze nummers op in je smartphone.

Om deze redenen haal je snel die munt in huis

30 juni 2022 13:33 Munt kennen we allemaal van die lekkere verse muntthee. Het is ondertussen een populaire plant geworden die al duizenden jaren bestaat in meerdere culturen. Maar om volgende redenen moet je dit fris en gezond kruid zo snel mogelijk in huis halen, want munt heeft heel wat gezondheidsvoordelen.

Brood voor de eendjes? Beter niet doen!

30 juni 2022 13:29 Vakantietijd! En dan gaan we op stap met de (klein)kinderen. Wat is er leuker dan naar een park te trekken en te kijken naar de eendjes die er in de vijver zwemmen? Kinderen vinden het dan ook leuk om brood te geven aan de eendjes. Maar is dit wel verstandig?

Aardappelen, bezig aan een revival?

30 juni 2022 13:26 Aardappelen blijven de belangrijkste maaltijdbegeleider in Vlaanderen: bijna de helft van de Vlamingen eet 4 of meer keer per week aardappelen (excl. friet) en bij 86% komen ze minstens 1 keer per week op het bord. Bij 18-34 jarigen liggen deze cijfers wel lager, maar ook zij eten nog steeds regelmatig aardappelen: nl. 31% eet 4 of meer keer per week aardappelen en 80% minstens wekelijks.

Zo verzorg je die prachtige blauweregen

30 juni 2022 13:23 De blauweregen of Wisteria, met zijn overvloed aan bloemen in deze tijd, fleurt heel wat gevels op. Deze sierlijke klimplant met heerlijk geurende lavendelblauwe bloemtrossen vraagt toch wel wat verzorging.