Tagtik

Nieuwe zoekactie naar machinepistool Bende van Nijvel

01 december 2022 10:02 Woensdagochtend vond een zoekactie met speurders en duikers plaats in de Damse Vaart. Er werd in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel naar een machinepistool gezocht. Dat wapen zou een garagist er enige tijd geleden in het water hebben gegooid. 

Onderwijsinspectie bezoekt school waar autistische leerlingen belachelijk werden gemaakt

29 november 2022 14:23 Een middelbare school in Ninove is het middelpunt van een schandaal geworden aangezien verschillende leerkrachten leerlingen met autismespectrumstoornis in Whatsappgroepen belachelijk zouden gemaakt hebben. Er zou tevens sprake zijn van fysiek geweld. De Middenschool kreeg al tien jaar geen inspectie meer over de vloer. De minister greep onmiddellijk in en bracht daar verandering in.

VTM-reporter krijgt klap van relschoppers en dient klacht in

28 november 2022 13:00 Journalist Rob Van herck probeerde voor VTM Nieuws zondagavond live verslag uit te brengen vanuit Antwerpen. Marokko had immers met 2-0 van België gewonnen en de Marokkaanse supporters vierden uitgelaten feest op straat. Net voor Van herck live ging voor zijn bijdrage aan het VTM Nieuws, kwamen enkele mannen met opgetrokken sjaals en bivakmutsen de journalist en zijn crew intimideren.

Zo maak je soep toch wat feestelijker

27 november 2022 13:00 Wij zijn volop de herfst ingedoken! Maar regen of zon, de herfst blijft het seizoen van die lekkere en (hart)verwarmende soepen. Na een stevige wandeling, na het sporten … of gewoon omdat we er lekker veel zin in hebben! We kennen allemaal die lekkere tomatensoep met balletjes, waar kids zo zot van zijn. En ja, we nemen het hen niet kwalijk dat ze er eerst al de balletjes uit vissen en opeten. Maar wist je dat je eigenlijk alle soepen kan pimpen met lekkers zodat jouw soep naar een hoger niveau wordt getild?

Hebben ook jouw hersenen eens nood aan wat rust?

27 november 2022 13:00 Sporters weten het maar al te best: na een intensieve trainingsperiode moet het lichaam rusten en recupereren. Wanneer wij een paar dagen fysieke arbeid hebben geleverd (bv. om die tuin netjes in orde te brengen tegen de lente), voelen we dit ook. En dan is rust welkom. Maar wist je dat we ook onze hersenen regelmatig wat rust moeten gunnen? Plaats dus ook eens ‘nietsdoen’ op je to-do-lijstje! En dat is zeker geen makkelijke opgave in deze tijd van heel wat prikkels. Met volgende tips lukt het jou om af en toe even NIETS te DOEN zodat die work-life balans in evenwicht komt.

Daarom heb jij het altijd koud!

27 november 2022 13:00 Behoor jij tot die groep van mensen die het altijd koud heeft terwijl anderen het dan weer te warm hebben? Dit is toch wel een vreemd fenomeen. Hoe komt dat eigenlijk?