Tagtik

Belgen hebben steeds vaker lekke band op reis

03 juli 2022 08:56 Tien jaar geleden was nog één op de vijf oproepen van pechgevallen in het buitenland op de alarmcentrale van VAB-Reisbijstand voor bandenpech, vandaag gaat het al om 29 procent, meldt de mobiliteitsorganisatie. We rijden dus veel vaker lek in het buitenland, meldt VAB.

Zondag licht bewolkt en meestal droog

03 juli 2022 08:23 De dag start met zonnige perioden en enkele wolkenvelden met vooral over het westen reeds vrij veel wolken. Geleidelijk neemt de bewolking overal toe maar het blijft zo goed als overal droog.

Met deze tips vertrek je ontspannen met je kids op reis

02 juli 2022 07:00 Samen met de kinderen op reis, we verlangen er zo naar, zeker na dit bijzondere jaar. Maar hoe zorgen we ervoor dat we die kids tijdens de reis kunnen bezighouden én dat we de juiste dingen meenemen in de bagage? Met deze tips (van ouders!) kan je zelf ook genieten van een ontspannen én welverdiende reis.

Zo vertrek je ontspannen op reis met je hond

02 juli 2022 07:00 Wij zijn de voorbije 2 jaar massaal gaan wandelen. Velen deden dit dan ook met hun trouwe viervoeter. Sommige mensen hebben zich zelfs een hond aangeschaft in deze periode om gezelschap te hebben bij het wandelen. Waarschijnlijk heb je dan ook de hond regelmatig mee in de auto vervoerd naar je vertrekplaats van de wandeling. Dat is een goed idee! Zo associeert je hond de auto niet alleen met het vervoer naar de dierenarts, waar toch meestal niet zo’n aangename handelingen gebeuren met het dier. En het is al een voorbereiding voor wanneer je met je hond op reis vertrekt.

Aantal overlijdens door corona gaat de hoogte in

01 juli 2022 08:28 Tussen 21 en 27 juni stierven elke dag gemiddeld 6 coronapatiënten in België. Dat is een stijging met 17 procent. Het totale aantal overlijdens in België ligt nu op 31.918. In dezelfde periode testten elke dag gemiddeld 4.381 mensen positief op het virus, een stijging met 44 procent. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.