Tagtik

Tiger Woods: “Ik heb een kans om te winnen"

Met een 22e plaats op +1 overall heeft legende Tiger Woods zich gekwalificeerd voor zijn 24e weekend op rij op de Masters in een totaal van 26 optredens. Ondanks de vermoeidheid van zijn 23 holes op vrijdag, heeft de 48-jarige Amerikaan vertrouwen in zijn kansen om zondagavond te winnen.

Wat betekent het behalen van deze 24e cut op rij op Augusta voor je?

Het betekent dat ik een kans heb om dit weekend te spelen en dus om dit toernooi te winnen. Ik heb mijn twee rondes gedaan. Ik heb alleen wat eten en cafeïne nodig en dan ben ik er weer klaar voor. Ik zit in een goede positie. Ik sta maar acht slagen van de leiding af op dit moment (7 na de tweede ronde, nvdr). Het zit echt heel dicht bij elkaar. De manier waarop de bal over de greens beweegt, de chipshots die worden gespeeld, het is alles wat je je maar kunt wensen op een golfbaan.

Hoe zit het met de fysieke uitdaging om 23 holes op één dag te spelen?

Ja, ik ben moe. Ik heb veel tijd op de baan doorgebracht en veel werk gedaan. Het waren 23 holes en het was een lange dag. Maar Lance (Bennett, zijn caddie, nvdr) en ik hebben goed gestreden en we hebben een kans. Ik heb hier altijd graag gespeeld en doe dat al sinds mijn 19e. Het is een eer die ik niet licht opvat. De jaren die ik gemist heb, had ik graag willen spelen omdat de uitstraling en de mystiek rond deze baan immens zijn.

Wat vond je van Max Homa, die in de eerste twee rondes met je meespeelde en nu bovenaan in het leaderboard staat?

Hij heeft alle talent van de wereld. Ik heb al de kans gehad om met hem te spelen op St. Andrews. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij veel gaat winnen. Hij maakt niet echt fouten als hij de bal slaat. Dat is wat je moet kunnen op deze baan.

(Romain Lefebvre/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren