Tagtik

Italië in rouw: tragedie voor koppel geliefde topatleten

De 28-jarige Jean Daniel Pession en zijn 26-jarige vriendin Elisa Arlian zijn begin deze week om het leven gekomen bij een ongeval op de berg Zerbion in het noorden van Italië.

Pession is een beroemdheid in Italië en daarbuiten, hij skiede voor het nationale team. Hij was een topskiër die deelnam aan de wereldbekers. Zijn vriendin Elisa was een zeer gerespecteerde ski-instructrice.

Toen ze maandag niet terugkeerden van hun ski- en klimtraining verwittigden hun families de hulpdiensten. Een grote zoekactie werd op poten gezet en het signaal van hun smartphones werd gelokaliseerd. Volgens lokale media zouden de twee zo’n 700 meter naar beneden gevallen zijn. Pession en Arlian waren nog aan elkaar vastgemaakt, iets dat bergbeklimmers vaak doen. Hun lichamen werden geborgen en er zal onderzocht worden wat er precies misgelopen is.

“Twee jonge levens zijn verwoest door een ongeluk op een berg, de berg die hun passie was. Op dit moment van diepe droefheid betuigen we onze innige deelneming aan de families, hun vrienden en de hele sportgemeenschap, en houden we hen stevig vast met genegenheid en medeleven”, reageerde Alberto Bertin, voorzitter van de regionale raad van de Aostavallei.

(FVDV for Tagtik/Illustration: Instagram Jean Daniel Pession)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jean Daniel Pession (@jeandanielpession)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren