Tagtik

Westhoekwolf trekt richting Oost-Vlaanderen

31 May 2023 10:03 De Westhoekwolf, zoals hij intussen al genoemd wordt in België, werd vorige week dinsdag voor het eerst gespot in een natuurgebied in Krombeke, nabij Poperinge. Sindsdien heeft het dier een parcours afgelegd langs Merkem en de ring rond Roeselare. Zaterdag werd hij voor de laatste keer gezien in Egem, nabij de grens met Oost-Vlaanderen. 

Zware brand treft Hoge Venen: 170 hectare natuur bedreigd

30 May 2023 09:30 Maandag is er brand uitgebroken op de Hoge Venen in de buurt van de grens met Duitsland. Dinsdagvoormiddag zet de brandweer de strijd verder om het vuur te blussen, met onder meer de hulp van een blushelikopter. Naar schatting 170 hectare natuur loopt risico, 50 hectare zou er al in de as zijn gelegd.

Ontwakende beer gaat viraal (VIDEO): ziet u er ook zo uit op maandagochtend?

13 May 2023 14:04 Alsof ze drie jaar onder een trein gelegen heeft, een heel vat bier heeft opgedronken de nacht voordien, ook nog eens geen daglicht kan verdragen en op een maandagochtend veel te vroeg gewekt wordt door de wekker. Zo ziet een berin eruit die net uit haar winterslaap ontwaakte. Videobeelden van ijsbeer Chada gaan viraal.

Herders doden oudste leeuw van Afrika

13 May 2023 13:38 Leeuw Loonkiito werd woensdagavond gedood met speren in het dorp Olkelunyiet in Kenia. De leeuw wilde er vee doden en dat lieten de herders niet zomaar gebeuren.