Tagtik

Eerste duel van Aert - MVP zondag zonder fans?

22 December 2021 11:30 Zondag staan Wout van Aert en Mathieu van der Poel voor het eerst dit veldritseizoen oog in oog met elkaar aan de startlijn. Deze spannende confrontatie op de cross van Dendermonde vindt misschien wel zonder toeschouwers plaats. Dat zal immers afhangen van de beslissingen van het Overlegcomité van woensdag.

“Tijdens grote wedstrijden rijden renners rond met kleine potjes pillen in hun zakken”

11 November 2021 15:30 De naam Ludvig Wacker zegt u waarschijnlijk niet veel. Maar deze nu 21-jarige Deen was ooit een grote wielerbelofte. Zo won hij ooit Gent-Wevelgem voor junioren. Na twee jaar bij de opleidingsploeg van Team Sunweb stopte hij echter met koersen. Na een zware val in 2020 vond hij zijn zelfvertrouwen en plezier op de fiets nooit meer terug. Terugblikkend op zijn korte wielerloopbaan, durft de jonge Deen wel wat hallucinante details onthullen.

Merckx ziet eindelijk zijn opvolger fietsen

12 October 2021 08:03 “We hebben al vaak gehoord dat iemand ‘de nieuwe Merckx’ is, maar ik denk dat we hem met Tadej gevonden hebben”, is het prachtige compliment dat wielericoon Eddy Merckx richting de Sloveense kampioen strooit.