Tagtik

“Als Oekraïne de oorlog verliest, zullen andere landen worden aangevallen”

Als de 60 miljard dollar aan Amerikaanse hulp in het Congres blijft steken, waarschuwt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky: Oekraïne zal de oorlog verliezen en andere landen zullen worden aangevallen. Een stevige waarschuwing voor alle landen die hun rug keerden naar Poetin...

Zondag zei Zelensky tijdens een videoconferentie met ambassadeurs van United24, een fondsenwervend platform beheerd door de Oekraïense regering, met grote ernst: "zonder de steun van het Congres zal het moeilijk voor ons zijn om te winnen of zelfs te overleven als land", benadrukt hij.

Zelenski vervolgt zijn waarschuwing, in de overtuiging dat Rusland, in het geval van een overwinning, niet zou aarzelen met de nucleaire kaart te zwaaien om het Westen bang te maken. “Als Oekraïne de oorlog verliest, zullen andere staten worden aangevallen.”

De 60 miljard dollar aan militaire en economische hulp aan Kiev blijft geblokkeerd door tegenstand vanuit het Republikeinse kamp, ​​terwijl de Amerikaanse presidentsverkiezingen snel naderen. “De aanneming ervan is opgeschort door de aanhangers van Donald Trump in het Huis van Afgevaardigden, die weigeren de tekst in zijn huidige vorm te aanvaarden vanwege een geschil over de regulering van immigratie in de Verenigde Staten”, geeft 7sur7 aan.

Zelensky smeekt om een snelle en essentiële aaanvaarding van deze nieuwe hulp. Daarnaast blijft de Oekraiënse president zich zorgen maken over de mannen die naar het front worden gestuurd en die geen munitie en luchtverdedigingssystemen hebben.

(SR and AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren