Tagtik

Dit land zou het volgende doelwit van Poetin kunnen zijn

In de regen, in het bos of in het donker, vrijwilligers van het Poolse leger bereiden zich gedisciplineerd voor op een mogelijke oorlog.

Terwijl de dreiging van een conflict met Rusland toeneemt, maakt Polen plannen en bereidt het zich voor op het ergste. De Poolse staat wil zijn defensiepotentieel, zijn uitrusting, maar ook zijn menselijke hulpbronnen versterken. Bovendien komen er op de Poolse schietbanen tegenwoordig veel vrijwilligers trainen met echte oorlogswapens.

Luitenant-kolonel Grzegorz Podolszański, plaatsvervangend commandant van de 5e Mazovië Territoriale Defensiebrigade, zegt: “Tegenwoordig zijn meer dan 40.000 mensen getraind in het gebruik van wapens, weten ze hoe ze moeten schieten, verlenen ze eerste hulp en weten hoe ze zich moeten gedragen in verschillende noodsituaties." Zo meldt Franceinfo.

Een van de nieuwe vrijwilligers, archeoloog van beroep, legt uit dat een conflict in zijn land absoluut niet gewenst is, maar dat de Polen voorbereid moeten zijn op mogelijke Russische agressie. “Niemand van ons hier wil dat zoiets gebeurt, maar we zijn er wel op voorbereid. Omdat we helaas aan Rusland grenzen en het risico lopen de volgende op de lijst te zijn."

(SR and AsD for Tagtik/Source: Franceinfo/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren