Tagtik

Legt Pogacar Tour al in beslissende plooi?

03 July 2021 18:11 Eerste bergetappe in de Tour de France en Tadej Pogacar maakt zijn favorietenrol meteen waar. De Sloveen raapte een voor een de vroege vluchters op en maakte zelfs nog kans op de dagzege. Is de Tour nu al beslist? "Vanmorgen zei ik nog dat ik wel zou zien hoe het zou gaan vandaag.", aldus de Sloveen. 

Wie is de echte kopman van Ineos? Het lot heeft beslist

28 June 2021 11:48 Het team van Ineos begon zaterdagochtend met vier potentiële kopmannen aan de Tour, maar na het eerste weekend zijn er nog maar twee over. Wie daarvoor zorgde? Pech en een onvoorzichtige toeschouwster. Andere kopmannen en outsiders hebben al veel tijd verloren.

Van der Poel: een halve Tour en dan naar huis?

22 June 2021 10:17 Mathieu van der Poel heeft van de Olympische Spelen zijn grootste doel van de zomer gemaakt. Volgens veel specialisten zal hij dan ook de Ronde van Frankrijk 2021 niet helemaal uitrijden. Toch zal hij aan de start staan met enkele duidelijke doelstellingen.

Hoeveel nationale kampioenen rijden dit jaar de Tour?

21 June 2021 11:11 Wout Van Aert is Belgisch kampioen op de weg en mag dus met de Belgische driekleur rondrijden in de komende Ronde van Frankrijk. Welke nationale truien zijn er dit jaar nog te spotten in de Tour? Niet alle nationale kampioenen zijn geselecteerd door hun ploeg of zitten in een ploeg die een uitnodiging kreeg van de Tourorganisatie.