Tagtik

"100 procent vertrouwen dat Remco zich helemaal zal smijten voor mij"

Wout van Aert twijfelt er niet aan dat de hele Belgische ploeg zich uit de naad zal werken voor hem, Remco Evenepoel incluis.

Topfavoriet Wout van Aert blikt tijdens een persmoment vooruit naar de WK-wegrit van zondag. "Het is geen makkelijke rol, maar ik heb een fantastisch sterke ploeg om mij te ondersteunen", uit van Aert zijn vertrouwen in de Belgische selectie.

De Belgen hebben een duidelijk plan voor ogen: "De bedoeling is om mij zo ver mogelijk te krijgen in de koers zonder dat ik een trap moet geven", stelt van Aert. Ook Remco Evenepoel zal aan de bak moeten. Eddy Merckx vindt dat je Remco niet moet meenemen als je al een kopman hebt, maar Van Aert verwacht geen problemen. "Eddy bekijkt dat zo, omdat Remco zelf een geboren kopman is. Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat Remco zich helemaal zal smijten voor mij. Ik heb de voorbije dagen gezien hoe gemotiveerd hij is en ik ben er niet bang voor dat hij zelf zou proberen te winnen. Het is voor iedereen duidelijk hoe we de koers willen aanpakken", strijkt van Aert de plooien vlak die Merckx veroorzaakte.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Instagram Wout van Aert)

Ook dit kan u interesseren