Tagtik

Ontdek het tijdschema van het WK wielrennen in België hier

De WK-tijdritten zitten erop, het wereldkampioenschap wielrennen verhuist dan ook van Knokke naar Leuven, waar wielrenners en wielrensters vanuit alle uithoeken van onze planeet voor de regenboogtrui zullen strijden tijdens de wegritten.

De eerste die in actie zullen komen zijn de junioren mannen. Zij starten op vrijdag om 8.15 uur aan hun 121,4 km in Leuven.

Niet veel later is het de beurt aan de beloften mannen. Na 160.9 km van Antwerpen tot Leuven, weet men vrijdag omstreeks 17.40 uur welke belofte zich een jaar lang wereldkampioen mag noemen.

De dames werken zaterdag hun wereldkampioenschap af. De juniores krijgen 75 kilometer voorgeschoteld in Leuven. Het startschot wordt gegeven om 8.15 uur.

De vrouwelijke profs vliegen er zaterdag vanaf 12.20 uur in. Omstreeks 16.45 uur zal de race tussen Antwerpen en Leuven een wereldkampioene opleveren.

De mannelijke profs starten zondag eveneens in Antwerpen en finishen in Leuven, maar haspelen wel 268.3 km af. De finish wordt zondag verwacht omstreeks 17.00 uur.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remco Evenepoel (@remco.ev)

Ook dit kan u interesseren