Tagtik

De revelatie van de week: Tom Meeusen

Volg hier alles over het veldrijden

Video: bekijk hier de highlights van de Wereldbekercross in Tabor

Dossier: de spectaculairste hindernissen uit het veldrijden

11e in Geraardsbergen, 15e in Waterloo,  12e in Iowa City, 11e in Meulebeke, 12e in Ronse, 12e Lokeren, 12e in Gieten, 10e in Boom, 12e in Bern, 5e in Neerpelt, 6e in Ruddervoorde, 12e in Oudenaarde, 9e in Niel, 6e in Gavere en 11e in Tabor: met die uitslagen had Tom Meeusen het moeten stellen voor de Flandriencross van zondag in Hamme. Alleen hij kon een tijd volgen in het zog van zijn ploegmaat Mathieu van der Poel.

Zijn 2e plaats kwam als een verrassing, al zat er na zijn uitslagen in Neerpelt, Ruddervoorde en Gavere misschien toch wel een uitschieter aan te komen. Meeusen eindigde op 44 seconden van winnaar Mathieu van der Poel, maar moest daarvoor wel heel diep gaan.

"Nog nooit zo afgezien in mijn leven", zo vertelde de 30-jarige Meeusen aan Het Nieuwsblad. "Leuk dat Mathieu me wilde meenemen, maar het is verschrikkelijk om te proberen hem te volgen. Dat doet gewoon zeer. Ik dacht dat ik met een fiets kon rijden, maar ik heb blaren op mijn handen van het wringen in de bochten. Hoe hij daar door gaat, dat is niet normaal."

(DrK/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te bekijken is op Proximus TV: de Wereldbekercross in Koksijde op zondag 25 november (de streaming vind je hier).

Wil je de helden van de cross gratis en in levenden lijve aan het werk zien? Win een vip-package of vijf duo-tickets voor de Scheldecross van Antwerpen op 15 december. Waag hier je kans!

Ook dit kan u interesseren