Tagtik

Dè vrucht van het moment geeft je een gigantische gezondheidsboost

Heb jij al kunnen weerstaan aan die dikke, lekkere, sappige kersen op de markt of in de plaatselijke winkel? Voor je het beseft, heb je een half bakje op. Het is echter helemaal niet nodig om hierover schuldgevoelens te hebben, want kersen zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn rijk aan antioxydanten. Bovendien bevatten deze vruchten maar 54 calorieën per 100 gram.

Andere positieve effecten van kersen, maken van deze kleine vrucht een super gezonde vrucht.

-kersen tegen jicht: wie lijdt aan jicht, kan baat hebben bij het eten van kersen. Uit onderzoek blijkt dat de kans op een jichtaanval aanzienlijk vermindert (tot wel 35%) wanneer je dagelijks een portie kersen eet.

-gezond voor het hart: kersen zijn rijk aan mineralen, waaronder ook kalium. Deze stof houdt de vochtbalans in het menselijk lichaam op peil waardoor de kans op hartritmestoornissen wordt verkleind. Bovendien heeft de kers ook een bloeddrukverlagend effect.

-goed voor topsporters: uit onderzoek blijkt dat kersen eten voor een sportprestatie leidt tot sneller spierherstel en minder spierpijn.

-zorgt voor een gezonde nachtrust: kersen zijn een natuurlijke bron van melatonine. Dit hormoon helpt bij de slaap-waakcyclus. Gedurende de avond wat meer kersen eten of kersensap drinken kan helpen om de slaap aan te wakkeren.

-vermindert vet: de natuurlijke kleurstof die voorkomt in kersen gaat de schadelijke effecten van vetrijk eten tegen.

Genoeg kersen gegeten? Gebruik ze dan in lekkere desserts: muffins met kersen, een kersencake, wafels met kersen, kersentiramisu, chocoladetaart met kersen, clafoutis van kersen … Smakelijk!

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren