Tagtik

UEFA-baas Ceferin noemde de voorzitter van Real Madrid een “idioot” en een “racist”

Volgens het Spaanse mediakanaal The Objective zou de UEFA-baas, boos over het idee van verschillende clubs, waaronder Real Madrid, om een Europese Super League op te richten, de voorzitter van de Madrileense club Fiorentino Pérez in december 2019 in een Whatsapp-gesprek met Luis Rubiales, de toenmalige voorzitter van de Spaanse FA, een “idioot” en een “racist” hebben genoemd.

De Spaanse digitale media-outlet The Objective blijft melding maken van gesprekken die afkomstig zouden zijn van de telefoon van Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF). Dinsdag publiceerde het Spaanse mediakanaal verschillende documenten die wijzen op een mogelijke poging tot verduistering waarbij Rubiales, UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, Lionel Messi en Gérard Piqué betrokken zijn.

Volgens de Spaanse media vroegen de twee Barça-spelers Rubiales in het voorjaar van 2020 om tussenbeide te komen bij de UEFA-voorzitter om een oplossing te vinden voor het compenseren van hun salarisverlies als gevolg van de Covid-19-pandemie.

Woensdag onthulde The Objective nieuwe berichten die zouden zijn uitgewisseld tussen Rubiales en Ceferin in december 2019, op een moment dat verschillende clubs, met name Real Madrid, het idee hadden om een Europese Super League buiten de UEFA om op te richten. Dit werd uiteindelijk op 18 april 2021 aangekondigd door twaalf rebellerende clubs: drie Spaanse teams (Real Madrid, FC Barcelona, Atlético de Madrid), drie Italiaanse (Juventus Turijn, AC Milan, Inter Milan) en zes Engelse (Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Chelsea).

Volgens de Spaanse media zou Ceferin op 6 december 2019 in reactie op Rubiales, die liet blijken de gemoederen te willen bedaren, venijnig hebben uitgehaald naar Fiorentino Pérez en over de voorzitter van Real Madrid hebben gezegd: “Hij is een idioot en een racist!”.

Deze onthulling komt tien dagen voor de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund op Wembley op 1 juni. Op de officiële tribune zullen de begroetingen tussen Ceferin en Pérez nauwlettend in de gaten worden gehouden.

(Jocelyn Lermusieaux/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren