Tagtik

Verduisterde Rubiales geld om Messi financieel te ondersteunen?

Volgens onthullingen van het Spaanse nieuwsplatform The Objective hebben Lionel Messi en Gerard Piqué tijdens de coronapandemie aan Luis Rubiales gevraagd om een oplossing te vinden met Aleksander Ceferin om hen te compenseren voor het loonverlies veroorzaakt door Covid-19.

De schandalen blijven zich opstapelen voor Luis Rubiales. Op dinsdag publiceerde het Spaanse digitale mediakanaal The Objective een aantal schriftelijke en opgenomen gesprekken die afkomstig zouden zijn van de telefoon van de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) en die zouden kunnen wijzen op een mogelijke poging om geld van de UEFA te verduisteren dat oorspronkelijk bedoeld was voor de Spaanse voetbalbond.

De documenten onthullen dat Rubiales, die op dat moment in functie was, op verzoek van Lionel Messi en Gerard Piqué contact opnam met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin om een oplossing te vinden om spelers te compenseren voor salarisverlagingen als gevolg van de Covid-19-pandemie in 2020.

De eerste gesprekken zouden dateren van 2 april 2020. Piqué zou Rubiales hebben verteld dat Messi zich zorgen maakt over de drastische salarisverlaging die Barcelona voorstelt om de verliezen als gevolg van de gezondheidscrisis op te vangen. Als tussenpersoon nam de voorzitter van de voetbalbond een uur later contact op met Ceferin om hem voor te stellen om “UEFA-gelden te gebruiken die bedoeld zijn voor de RFEF” om Messi en bepaalde spelers te compenseren voor hun financiële verliezen.

”Het is belangrijk voor ons om Messi en de rest bij ons te hebben,” zegt Rubiales volgens The Objective. ”We hoeven geen geld te investeren. Het enige wat we moeten doen, is de bestemming van het geld veranderen…” Vervolgens zegt hij tegen Ceferin: “Het enige wat ze me hebben verteld (Piqué en Messi) is dat niemand mag weten waar we het over hebben, want als mensen erachter komen, zullen ze ons vermoorden. Ze zijn erg voorzichtig dat niemand weet dat ze het geld willen dat ze verloren hebben. Daar maken ze zich zorgen over. Het moet vertrouwelijk blijven. De UEFA-voorzitter zou hem toen gekalmeerd hebben en hem verzekerd hebben dat “zelfs [zijn] hond er niet achter zal komen”.

Na deze woordenwisseling voerde Rubiales naar verluidt een driemansgesprek met Messi en Piqué, waarin ze volgens The Objective een plan opstelden om aan Ceferin voor te leggen om de verliezen van de spelers te compenseren. In de dagen die volgden, na verschillende uitwisselingen tussen Rubiales en Ceferin, werd het economische voorstel op 6 april voorgelegd aan de UEFA-voorzitter. Het valt echter nog te bezien of dit voorstel uiteindelijk werd geaccepteerd en of de spelers inderdaad werden gecompenseerd voor hun salarisverlies.

(Antoine Simonneau/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren