Tagtik

Wordt Italiaans icoon Andrea Pirlo de nieuwe Belgische bondscoach?

Terwijl Romelu Lukaku en Toby Alderweireld wel wat zien in Thierry Henry als nieuwe Belgische bondscoach, gonst het nog steeds van andere bekende namen in de bondsgebouwen.

Zo zou naast de Fransman Hervé Renard, bondscoach bij Saudi-Arabië, ook de Italiaanse balvirtuoos Andrea Pirlo zijn cv hebben ingestuurd. De deadline liep vandaag af dus het is vanaf nu decision time voor de Belgische voetbalbond. De taskforce moet zich nu buigen over de kandidaturen. Er wacht de taskforce, met daarin bonds-CEO Peter Bossaert, Bart Verhaeghe (Club Brugge), Sven Jaecques (Antwerp) en Pierre Lochte (Standard), een aartsmoeilijke opdracht om de geschikte opvolger van Roberto Martinez, die in Portugal aan de slag gaat, aan te duiden.

Op vrijdag 13 januari zal de taskforce samenzitten om die kandidaten één voor één onder de loep te nemen. Daaruit zal in eerste instantie een longlist gemaakt worden, met de interessantste profielen. Na een nieuwe selectie zal een shortlist overblijven. De namen op dat select lijstje worden vervolgens uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om hun sollicitatie kracht bij te zetten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren