Tagtik

James, Curry, Durant… op weg naar een armada van supersterren voor Team USA

ESPN heeft 11 van de 12 namen bekendgemaakt die worden verwacht in de Amerikaanse selectie voor de Olympische Spelen van deze zomer. James, Curry, Durant… Zoals al maanden geleden werd verwacht, stuurt Team USA inderdaad een dreamteam met alle NBA-supersterren.

Een “dreamteam” voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hoewel het al maanden bekend is dat veel Amerikaanse supersterren op de Spelen willen spelen, te beginnen met LeBron James die dit meerdere keren heeft herhaald, heeft ESPN de contouren onthuld van de armada die Team USA aan het voorbereiden is om te sturen. Een trio legendes – LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant – vormt het hart van het team.

Met Joel Embiid, die net genaturaliseerd is, zullen er naar verwachting vier NBA MVP’s meedoen. De rest van het team is al even indrukwekkend: Anthony Davis, Jayson Tatum, Devin Booker, Anthony Edwards, Bam Adebayo, Tyrese Haliburton en Jrue Holiday. Slechts één van de 12 namen op de definitieve lijst van Steve Kerr ontbreekt.

Voor de groepsfase die wordt gespeeld in het Stade Pierre Mauroy in Villeneuve-d’Ascq, zitten de Verenigde Staten in Groep C, samen met Servië, Zuid-Sudan en de winnaar van het kwalificatietoernooi dat in Puerto Rico wordt gehouden, met Italië, Puerto Rico, Bahrein, Litouwen, Mexico en Ivoorkust als deelnemers. Na de groepsfase in Lille reist het Team USA dan naar Parijs voor de finale fases in Bercy. En het zou een droom zijn die uitkomt als ze het pad kruisen van Les Bleus in hun zoektocht naar Olympisch goud.

De opstelling van Team USA voor de Olympische Spelen

Point guards: Stephen Curry (Golden State), Tyrese Haliburton (Indiana), Jrue Holiday (Boston).

Forwards: LeBron James (LA Lakers), Kevin Durant (Phoenix), Jayson Tatum (Boston), Devin Booker (Phoenix), Anthony Edwards (Minnesota).

Centers: Joel Embiid (Philadelphia), Anthony Davis (LA Lakers), Bam Adebayo (Miami).

(Gaëtan Delafolie/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren